KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU

SVETE MAŠE:

V župnijski cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Olimju,

so sv. maše vsak delavnik ob 19. uri.

Ob nedeljah je sv. maša v Olimju ob 9.uri

in na podružnici sv. Filipa in Jakoba na Selah ob 10.30.uri.

SREČANJE ŽPS

Srečanje Župnijskega pastoralnega sveta bo v sredo, 5. avgusta

po večerni sv. maši v dvorani Romarskega doma.

PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA V OLIMJU

 Brez naslovaV PETEK 14. IN V SOBOTO 15. AVGUSTA 2020,

OBHAJA ŽUPNIJA OLIMJE SLOVESNOST FARNEGA ŽEGNANJA

V PETEK, 14. avgusta:

Ob 18. uri priložnost za sv. spoved

Ob 19. uri sv. maša, ki jo vodi g. dekan Jože Rogač iz Podčetrtka

 V SOBOTO, 15. avgusta:

Ob 7.30 uri sv. maša

Ob 08. uri priložnost za sv. spoved

Ob 09. uri slovesna procesija z Najsvetejšim in starodavnim Marijinim kipom Marije Spremljevalke po vasi Olimje. Po končani procesiji bo slovesna sv. maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval škof msgr. dr. Marjan Turnšek. Pri procesiji bo sodelovala godba na pihala iz Svetine nad Štorami. Pri maši bo prepeval domači pevski zbor.

Ob 19. uri bo večerna sv. maša z ljudskim petjem.

DRAGI MARIJINI ČASTILCI, DRAGI ROMARJI IN TURISTI,

PRIDITE POČASTIT NAŠO NEBEŠKO MATER MARIJO.

 

BLAGOSLOV AVTOMOBILOV IN MOTORJEV

V nedeljo, 26. julija smo obhajali KRIŠTOFOVO NEDELJO. Po obeh sv. mašah je bil blagoslov avtomobilov in motorjev. Vaš dar bo šel organizaciji MIVA, ki oskrbuje naše slovenske misijonarje s prevoznimi sredstvi. Hvala za vaš dar.

DSC 0042

DSC 0046

SLOVO OD PATRA RUFINA

V nedeljo, 26 junija, na Krištofovo nedeljo, smo se pri sv. mašah poslovili od našega kaplana p. Rufina, ki odhaja na novo službeno mesto v Ljubljano. Skupaj s p. Francom Murkom bosta skrbela za duhovno oskrbo bolnikov v Kliničnem centru v Ljubljani. Naj ga na novem službenem mestu podpira naša molitev.

DSC 0035

DSC 0031

Lepo in prisrčno je bilo slovo od p. Rufina, ki odhaja na novo službeno mesto v Ljubljano.

DSC 0038


DSC 0018

SV.  MAŠE ZA MLADE DRUŽINE

V naši župniji imamo sv. maše za  družine s predšolskimi otroci in otroci prvih razredov osnovne šole.  Zakonca Kodrič poskušata na njim razumljiv način približati sv. mašo in z njo povezano  evangeljsko sporočilo. Tako otrokom sv. maša ni dolgočasno dogajanje.  Pozimi in v zgodnji pomladi so te sv. maše v kapeli Romarskega doma, spomladi in poleti pa v cerkvi sv. Andreja nad Olimjem in to  vsako drugo nedeljo v mesecu ob 10.30 uri.

Naslednja sv. maša za družine z majhnimi otroki, bo pravočasno objavljena.

 Nova navodila slovenskih škofov v času krepitve epidemije COVID-19

Slovenski škofje ordinariji so v ponedeljek, 20. julija 2020, sprejeli dodatne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19. Nova navodila veljajo od torka, 21. julija 2020, do preklica.  Glede na prejšnja navodila so v novih zapisane naslednje novosti:

1.     Pred nedeljskimi in prazničnimi svetimi mašami verniki ob vstopu v cerkev v poseben nabiralnik (škatlo ipd.) oddajo list s svojo telefonsko številko (brez imena in naslova). Ob vhodu naj bo napis: »Spoštovani verniki, prosimo vas, da v skladu z uredbo vlade z dne 8. julija 2020 oddate listek s svojo telefonsko številko (brez imena in naslova), ki jo bomo hranili 30 dni ter jo v primeru epidemije oddali pristojnim državnim ustanovam, da vas kontaktirajo.« Župnik oziroma duhovnik po vsaki sveti maši listke s telefonskimi številkami zalepi v posebno mapo oziroma vloži v kuverto, na njej označi dan, datum in uro svete maše ter jo hrani 30 dni. Po tem obdobju kuverto z listki uniči. V primeru, da je bila pri sveti maši navzoča oseba, okužena s koronavirusom, župnik na zahtevo pristojne državne ustanove (inšpektorata, policije, NIJZ) posreduje telefonske številke udeležencev pri določeni sveti maši. Župnik oziroma duhovnik o posredovanju podatkov obvesti SŠK (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). V primeru delavniških svetih maš oddaja telefonske številke ni obvezna, saj duhovnik običajno pozna vernike.

2.     Duhovnik v primeru povečanega števila okuženih v lokalni skupnosti med sveto mašo nosi masko.

3.     Med vsako sveto mašo in po njej je treba cerkev temeljito zračiti.

4.     Sveta maša na prostem (na prostoru v zasebni lasti npr. župnije) je dovoljena z upoštevanjem medosebne razdalje 1,5 metra, razkuževanjem rok, sedežnim redom in oddajo telefonskih številk vseh udeležencev. Če ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 metra, morajo vsi prisotni nositi maske. Svete maše na prostem se lahko udeleži do največ 500 vernikov (vključno z ministranti, pevci, organisti, glavnim mašnikom in somašniki).

5.     Pogostitve in posebni programi druženja po svetih mašah do nadaljnjega niso dovoljeni.

7.     Poletni oratoriji in počitniško druženje oziroma delavnice lahko v dogovoru s krajevnim ordinarijem potekajo ob upoštevanju navodil in predpisov državnih ustanov. Če je udeležencev več kot 50, se razdelijo v manjše skupine. Starši oziroma zakoniti zastopniki otrok morajo pred oratorijem dati pisno soglasje, s katerim prevzemajo odgovornost v primeru morebitne okužbe oziroma karantene.

8.     Do nadaljnjega so preklicana vsa dovoljenja za izvedbo duhovnih seminarjev in predavanj, ki jih izvajajo škofje, duhovniki, redovnice ali redovniki in laiki iz tujine.

V primeru poslabšanja zdravstvenega stanja in zaostrovanja državnih navodil lahko vsak škof ordinarij za svojo škofijo sprejme dodatne omejitve na področju verskega oziroma bogoslužnega življenja župnij.

DSC 0008

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save