KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU...

SV. MAŠE V NAŠI ŽUPNIJI

Ob delavnikih:

vsak večer ob 17. uri

Ob nedeljah in praznikih:

Ob 9. uri v župnijski cerkvi v Olimju, ob 10.30 na podružnici v Selah.

ANDREJEVA NEDELJA

V nedeljo, 26. novembra bomo obhajali god zavetnika naše  podružnične cerkve, sv. Andreja, apostola. Sv. maša bo zato na podružnici ob 9. uri. Po maši bo majhna  pogostitev in priložnost, da si nabavite adventni venček, ki jih bodo pripravili člani in članice KARITAS. Izkupišek bo namenjen revnim in  ljudem v stiski.

KARITAS OBSOTELJE SPOROČA:

 V četrtek. 23.11. se bodo v sodelovanju s Karitas, izdelovali adventni venčki. Pridite tudi vi, če imate smisel za oblikovanje in lepoto. Začnemo ob 14.uri v dvorani Romarskega doma.

Obveščamo  vse člane in  članice Karitas, da bomo tudi letos  v samostanski kuhinji pekli Miklavževe piškote. Darovali jih bodo revnim, ostarelim, osamljenim za božične praznike. Lahko se jim pridružite. Datum bo pravočasno objavljen. Dobrodošli.

MOLITVENA URA

Lepo ste tudi povabljeni k molitveni uri v čast Božjemu usmiljenju, v nedeljo, 26. novembra ob 15, uri.

Ob 16. uri bo sv. maša z nagovorom.

ŠE ZNAMO BITI HVALEŽNI?

Mesec november, nas je spomnil, da je naše življenje na tem svetu kratko in negotovo. Vemo, da je vsak človek  po grehu naših prvih staršev ranljiv in obdan z mnogimi slabostmi. Zato je prav, da z molitvijo in daritvijo sv. maše pa tudi z drugimi dobrimi deli prosimo usmiljenega Boga, naj  bo našim rajnim milostljiv sodnik in naj jih sprejme v kraljestvo nebes. V tem je naša prava hvaležnost do rajnih.

A hvaležni nismo samo našim rajnim.

Tudi mi bratje minoriti, ki že 27. leto živimo med vami in občudujemo vašo dobroto in skrb za naše življenje, smo vam, dragi župljani, iskreno hvaležni. Vedno  znova nas presenetite z različnimi dobrotami in darovi, tako, da nam ničesar ne manjka. Za vašo darežljivost se vam iskreno zahvaljujemo, obljubljamo pa tudi da bomo še naprej za vas vsak dan radi molili.

Posebna zahvala naj gre v mesecu hvaležnosti vsem našim sodelavcem in sodelavkam, brez katerih ne bi bilo žive župnije. To so najprej člani ŽPS, ki so v današnjem času nenadomestljiva, podaljšana roka nas duhovnikov. . Enako smo hvaležni tudi drugim župnijskim sodelavcem: mežnarju, organistinji in organistu, ministrantom, krasilkam in čistilcem cerkve, urejevalkam vrta, čistilkam Romarskega doma, gospodinjam in vsem ostalim, ki nam radi pomagate, ko je potrebno …

Prav v tem mesecu hvaležnosti, 22. 11. obhajamo tudi god sv. Cecilije, zavetnice cerkvenega petja in naših pevcev. To so tisti, ki nam vse nedelje in praznike s pesmijo polepšajo bogoslužje. Potrebno je kar nekaj odpovedi, da z lepim zborovskim petjem in ubrano proslavite Boga in razveselite naše domače verno občestvo. Iskrene čestitke vsem in velik boglonaj za delo, ki ga z veseljem in ljubeznijo brezplačno opravljate v korist vse župnije, naših romarjev in turistov.

Naj nazadnje omenimo in se zahvalimo še vsem tistim tihim in skritim dušam, ki se za nas žrtvujejo in za nas molijo: članom naših družin, sodelavcem Karitas, ki skrbijo za uboge med nami in še posebej našim bolnikom in tistim, ki svoje trpljenje darujejo za domačo župnijo in njen duhovni napredek. Vsem in vsakemu posebej naj Bog stoterno povrne.

 ZAHVALNA NEDELJA

1 DSC 0026

                                   HVALA VEČNEMU BOGU, VSE STVARI GA ZDAJ HVALITE....

1 DSC 0001

1 DSC 0079

1 DSC 0102 001

HVALA TI GOSPOD ZA TVOJE NEŠTEVILNE DOBROTE

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save