DSC 0094KAJ SE JE ALI SE BO DOGAJALO V OLIMJU

SVETE MAŠE

V Olimju je sv. maše vsak dan med tednom ob 17. uri. Ob nedeljah ob 9. uri in ob 10.30 na podružnici v Selah.

VEROUČNO LETO

Za učence 1. in 2. razreda je verouk enkrat na mesec. Vodita ga Tanja in Matej Kodrič. Srečanja trajajo dve uri in pol. Naslednje srečanje bo v soboto, 8. decembra ob 9.30 uri.

Tretji razred - prvoobhajanci, imajo verouk vsak ponedeljek od 17.30 do 18.30 ure.

Vsi ostali veroučenci imajo do nadaljnega verouk v soboto od 8.30 do 9.30 ure. Mlajša skupina v veroučni učilnici v samostanu. Starejša skupina v učilnici Romarskega doma.

RAZSTAVA JASLIC

Letos bo v naši župniji razstava jaslic. Domači razstavljavci imajo prednost. Če imate doma lepe jaslice in bi jih radi dali na razstavo, nam sporočite. Razstavo bomo postavljali v soboto, 15. decembra.

ČIŠČENJE CERKVE SV. ANDREJA

V petek, 23. novembra ob 9. uri lepo vabimo na pomoč pri čiščenju cerkve sv. Andreja

IZDELAVA ADVENTNIH VENČKOV

V soboto, 24 novembra ob 12. uri, člani in članice medžupnijske KARITAS Obsotelje prosijo za pomoč pri izdelavi adventnih venčkov. Če je mogoče prinesite seboj zelenje, ki je primerno za izdelavo venčkov.

ANDREJEVA NEDELJA

25. novembra, na zadnjo nedeljo v cerkvenem letu, ko obhajamo praznik Kristusa Kralja,  bomo ob 9. uri  na podružnici pri sv. Andreju obhajali Andrejevo nedeljo. Po sv. maši  boste lahko nabavili adventne venčke. Tudi  letos jih bodo  pripravili sodelavci medžupnijske KARITAS. Vaš dar bo namenjen za potrebe KARITAS.

MOLITVENA URA

V nedeljo, 25. novembra ob 15. uri lepo vabljeni k molitveni uri v čast Božjemu usmiljenju. Molitveno uro bomo zaključili s sv. mašo ob 16. uri.

 

PEČEMO MEDENJAKE

V petek, 30. novembra ob 9. uri pečemo medenjake v samostanski kuhinji. Medenjake bomo podarili Miklavžu, da bo z njimi obdaril starejše in bolne člane v naših župnijah. Potrebujemo pridne roke dobrih gospodinj!

FRANČIŠKOVA, AMBROŽEVA IN MIKLAVŽEVA NEDELJA

V nedeljo, 2. decembra, na prvo adventno nedeljo, bomo ob 9. uri  slovesno obhajali god zavetnika stranske kapele sv. Frančiška Ksaverija. Slovesnost bo vodil provincial slovenskih minoritov dr. Igor Salmič. Pri sv. maši bodo sodelovali tudi člani društva čebelarjev, ki bodo obhajali god njihovega nebeškega zaščitnika in priprošnjika sv. Ambroža. Ob koncu sv. maše bodo animatorji zaigrali igrico za otroke, nato nas bo obiskal sv. Miklavž.

Po sv. maši ste lepo vabljeni na samostansko dvorišče, kjer bo tradicionalni Frančiškov sejem.

NOVEMBER - MESEC HVALEŽNIH SPOMINOV IN ZAHVALE.

Mesec, v katerega smo vstopili s praznikom Vseh svetih, je nam kristjanom še posebej ljub. Povezuje nas s tistimi, ki so odšli v večnost in so že vsprejeti v sijaj nebes ali so še na poti in se morajo še oćiščevati v vicah. Povezani smo z njimi z molitvijo, daritvijo sv. maše in z dobrimi deli.

Obenem je to mesec zahvale Bogu za vse dobrine zemlje, ki smo jih spravili v naše shrambe in  kleti. Na ZAHVALNO NEDELJO se bomo s pesmijo Tebe Boga hvalimo zahvalili Stvarniku, da nas je letos obvaroval vsega hudega in nam podaril dobro letino.


1 DSC 0003

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save